Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از حرف و حدیث های بسیار درباره این طرح نیمه تمام در شرق پایتخت، «محمد جواد حق شناس» در مورد آن توضیح داد و در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح احداث ترمینال شرق در سال ۱۳۶۸ یعنی ۳۱ سال قبل بر اساس احساس نیاز، با فناوری و امکانات دهه ۶۰ و تفکر سنتی مدیریت جابجایی مسافر از طریق ترمینال‌های متمرکز کلید خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه نمونه های مشابه این ترمینال را می توان ترمینال جنوب و ترمینال غرب برشمرد، افزود: ترمینال جنوب در سال ۱۳۵۳ و ترمینال غرب به همان سبک در سال ۱۳۷۴ ساخته شد و طراحی ترمینال شرق هم با همان سبک انجام شده است.  

حق‌شناس با بیان اینکه در حال حاضر سازمان پایانه ها به دلایل مختلف در صدد جابجایی این ترمینال ها و خارج کردن آن از نقاط فعلی به نقاطی جدید و با فاصله از تهران است، عنوان کرد: با ورود فناوری های جدید اطلاعاتی و ارتباطی و سیستم های هوشمند، نیاز به ترمینال ها به سبک قدیمی منسوخ شده است.

احداث ترمینال مسافربری وظیفه شهرداری نیست

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: ترمینال شرق به لحاظ موقعیت، ظرفیتی اضافی و مازاد برای سرویس دهی حداکثر به ۲ یا سه استان شمالی خواهد بود که نیاز آن در حال حاضر تامین است.

وی یادآور شد: احداث ترمینال مسافربری همچون ترمینال فرودگاه هواپیما یا قطار جزو وظایف و مسئولیت های شهرداری نیست؛ لذا در مجموع تکمیل و راه اندازی پایانه شرق به عنوان ترمینال مسافربری به شیوه سنتی در دستور کار شهرداری نیست و این پایانه به عنوان بخشی از مجتمع صنایع خلاق و قطب گردشگری شرق تهران کارکرد نوین و ویژه ای خواهد داشت.  

به گفته حق شناس، در کارکرد جدید این ترمینال به عنوان ترمینال ویژه و وی.آی.پی گردشگری تهران، نقش موتور محرکه و محور توسعه حمل و نقل گردشگری را به عهده خواهد گرفت و به مرکزی برای نوآوری های حوزه حمل و نقل در ترکیب با گردشگری و فرهنگ و هنر ایفای نقش خواهد کرد.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: امیدواریم این ترمینال در قالب جدید خود تا پایان این دوره شورا تکمیل و به کار گرفته شود.

پروژه آفرین‌گاه؛ قطب گردشگری شرق تهران

حق شناس اظهار داشت: ترمینال بخشی از پروژه چند منظوره و ترکیبی بزرگی خواهد بود که  با نام «آفرین گاه» بخشی از قطب گردشگری شرق تهران در پارک سرخه حصار را شکل می دهد.  

وی با بیان اینکه، ماهیت و محور اصلی آفرین گاه مجتمع صنایع خلاق و گردشگری است، افزود: در این مجتمع صنایع فرهنگی در حوزه هایی همچون سینما، موسیقی، صنایع دستی، صنایع غذایی، طراحی، رسانه و امثال آن گرد هم می آیند و بازار تولید، توزیع و مصرف محصولات فرهنگی، هنری و گردشگری را تشکیل خواهند داد.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در کنار این صنایع خلاق بحث فعالیت اقتصادی و ترمینال ویژه گردشگری نیز فعال می شود.

وی گفت: این بستر در صورت لزوم خواهد توانست نیاز پایانه ای استان های شمالی را نیز به سبک نوین و هوشمند پاسخ دهد.

احداث پروژه تجاری در دستور کار نیست

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: هیچ بحثی در مورد احداث پروژه تجاری انجام نشده و فقط موضوع استفاده بهینه و اقتصادی از پارکینگ احداث شده برای اتوبوس ها مطرح است.  

حق شناس عنوان کرد: مطابق با هدف گذاری های پیشین برای احداث ترمینال، پارکینگ بزرگی برای استقرار اتوبوس ها احداث شده که مقرر است این محل به عنوان ترمینال گردشگری مورد استفاده قرار گیرد و استقرار و پارک اتوبوس های مسافربری بین شهری در آن دیگر مد نظر نیست.

وی ادامه داد: لذا قرار بر این است که از ساختمان پارکینگ ترمینال در قالب استقرار صنایع فرهنگی یا فروشگاه زنجیره ای استفاده اقتصادی و بهینه شود.

ایجاد ترمینال گردشگری

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: طرح ترمینال گردشگری بخشی از طرح «آفرین گاه» و این ۲، بخشی از طرح توسعه قطب گردشگری سرخه حصار پایتخت است.  

به گفته وی، در بودجه امسال ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای پیشرفت کار مد نظر بود که تا کنون نقدینگی لازم به این طرح تزریق نشده است.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران افزود: با این حال امیدواریم در بودجه سال ۱۴۰۰ دست کم معادل اعتبار سال ۹۹ برای این طرح در نظر گرفته شود.

اواسط دی ماه سال گذشته نیز حق شناس بر تغییر کاربری فرهنگی طرح ترمینال شرق تاکید و در انتقاد به اجرای این طرح در قالب مسافربری اعلام کرده بود: برای تهران سه ترمینال غرب، جنوب و شرق تعریف شده است که ترمینال غرب ۱۲ استان را هدایت می‌کند، ترمینال جنوب ۱۴ استان را زیر پوشش می‌دهد و برای ۲ استان گلستان و مازندران می‌خواهیم ترمینال تاسیس کنیم!

این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه جاده هراز مسیر اتوبوس نیست و مردم با خودرو شخصی در آن رفت‌ و آمد می کنند، توضیح داد: ترمینال شرق سرمایه شهر است و باید اندیشید که چه کار کنیم تا با استفاده از این فضا حال شهر بهتر شود.

حق‌شناس با اشاره به مصوبه توسعه پارک جنگلی سرخه حصار به عنوان قطب گردشگری شمال شرق تهران اعلام کرد: تهران از نبود توازن شمال، جنوب، شرق و غرب رنج می‌برد و در شرق تهران برای رسیدن خانواده ها به یک پارک بازی، باید یک ساعت و نیم به سمت غرب سفر کنند تا از امکانات تفریحی آن منطقه بهره ببرند.

وی با بیان اینکه پرجمعیت ترین منطقه تهران، منطقه چهار با یک میلیون جمعیت در این محدوده قرار دارد، افزود: این منطقه حتی یک سینما هم ندارد و با استفاده از فضای این ترمینال می‌توانیم بخش مهم گردشگری و تاریخی تهران را توسعه دهیم.

به گزارش ایرنا، پایانه شرق جدید در منطقه ۱۳ شهرداری تهران و در اراضی مجاور جاده دماوند پس از سه راه آزمایش در کنار بیمارستان سرخه حصار با مساحت حدود ۳۰ هکتار واقع شده است.

مطالعات مرحله اولیه این پایانه بزرگ در سال ۱۳۷۱ آغاز شد و اعضای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران از ابتدای فعالیت خود تا کنون بارها از این طرح نیمه تمام بازدید کرده اند؛ طرحی که از همان ابتدا ادامه احداث آن با اختلاف نظر اعضای شورای شهر و معاونان شهردار تهران همراه شد.

برچسب‌ها شورای شهر محمدجواد حق شناس كميسيون نام گذاری و تغيير نام معابر و اماكن عمومی شهر تهران شهر تهران شهرداری تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای شهر محمدجواد حق شناس شورای شهر محمدجواد حق شناس شهر تهران شهرداری تهران اخبار کنکور احداث ترمینال قطب گردشگری ترمینال غرب ترمینال شرق سرخه حصار شرق تهران حق شناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۴۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های گرامیداشت روز و هفته شیراز اعلام شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی چوبینی بعد از ظهر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با موضوع تشریح ویژه برنامه‌های گرامیداشت هفته و روز شیراز بیان کرد: سه شب شعر با حضور شاعران شاخص در روزهای دوازدهم (شب شعر بهارنارنج در سالن همایش‌های شهر)، شانزدهم (شب شعر طنزخند در باغ دلگشا) و نوزدهم اردیبهشت (شب شعر نکوداشت هفته شیراز در روز اختتامیه در باغ جهان‌نما) برگزار می‌شود.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت: غبارروبی حرم مطهر شاهچراغ (ع) با حضور مدیریت شهری و مسؤولان این مکان مقدس و برگزاری ویژه برنامه هفته نکوداشت شیراز با دعوت از مسؤولان و هنرمندان از رویدادهای روز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت است.

چوبینی افزود: در روز شنبه ۱۵ اردیبهشت مصادف با روز شیراز تعویض قرآن کریم دروازه قرآن بنا به سنت هرساله و نمایش ویدئومپینگ روز شیراز روی برج آزادی تهران نیز اجرا می‌شود.

وی افزود: برنامه عمومی جنگ شادی در باغ عفیف‌آباد با حضور طنزپردازان شاخص در روزهای شانزدهم، هفدهم و هجدهم اردیبهشت، برپایی رویداد پالوده و بستنی شیرازی از روز شانزدهم تا ۲۰ اردیبهشت و رویداد نقاشی خط سعدی از دوازدهم تا سی‌ام اردیبهشت، برگزاری جشنواره شیراز ورزشی برای کودکان طی روزهای شانزدهم تا نوزدهم اردیبهشت از ساعت ۱۶ عصر در پیاده‌راه سلامت استاد شجریان از دیگر رویدادهای هفته شیراز است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در این هفته میزبان شهرداران یزد و اصفهان جهت انعقاد تفاهم‌نامه مثلث طلایی گردشگری این سه شهر هستیم و آغاز جانمایی ۱۲۵ استرابورد یا استند تبلیغاتی ایستاده جدید در سطح شهر و اجرای طرح گردشگری باغات شیراز نیز در هفته شیراز صورت می‌گیرد.

معاون فرهنگی شهردار شیراز افزود: توسعه گردشگری باغات متناسب با شرایط باغات و قوانین حاکم بر باغات در جهت حفظ و احیا و توسعه گردشگری و اقتصاد شهری در شیراز، سناریونویسی موزه شهر تا پایان اردیبهشت، پیگیری تدوین دانش‌نامه شیراز جلد اول حاوی معرفی مشاهیر و بزرگان شیراز که پایان خرداد به تمام می‌رسد از دیگر اقدامات سازمان فرهنگی شهرداری شیراز در هفته پیش رو است.

وی افزود: طراحی و احداث آمفی‌تئاتر روباز با ظرفیت حداقل پنج هزار نفر، انعقاد قرارداد سمفونی شیراز با کارن همایونفر جهت اجرای فاخر اثری برای شیراز، پیگیری تدوین دایره‌المعارف شیراز در هشت جلد که به سه زبان ترجمه خواهد شد نیز دیگر برنامه‌هایی است که توسط سازمان فرهنگی شهرداری برگزار خواهد شد.

چوبینی در پایان گفت: فضاسازی شهری متناسب با هفته شیراز، برپایی جشنواره عکاسی، توزیع عرقیات مخصوص شیراز به ویژه عرق بهار نارنج در غرفه‌های زندیه و باغ عفیف‌آباد، پخش پادکست شیراز در پروازهای فرودگاهی نیز از جمله دیگر برنامه‌های هفته نکوداشت شیراز است.

کد خبر 6091398

دیگر خبرها

  • طرح ساخت هواپیمای مسافربری مورد تاکید رئیس‌جمهور در قالب کنسرسیومی بین‌المللی در حال پیگیری است
  • برنامه‌های گرامیداشت روز و هفته شیراز اعلام شد
  • روند ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک باید تا مرداد نهایی شود
  • دستور استاندار خراسان رضوی بر راه اندازی تیمارگاه حیات وحش در استان
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابند
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در اولویت سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابد
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • فضای تفریحی گردشگری سرخه‌حصار توسعه می‌یابد
  • قطب گردشگری، ترمینال خارجی ندارد